Yayınlanma : 6 ay önce
Açıklama : Bu bölüm Fullbright işbirliği programının amacını ve Türkiye'de uygulanması hakkında bilgi vermektedir.
Editör : Seher Külte
Kaynakça : yök
Programın Amacı: Ülkemizde yükseköğretimde verilen İngilizce Dili Eğitimi derslerine destek olunması ve özellikle de yeni açılan üniversitelerimizdeki İngilizce öğretim elemanı sıkıntısına çözüm olması amacıyla, anadili İngilizce olan Amerikan vatandaşı üniversite mezunu bu kişiler mevcut İngilizce öğretim elemanlarımıza yardımcı olmak üzere yardımcı öğretim elemanı sıfatıyla görevlendirileceklerdir. Bu program ile hedeflenen, öğrencilerin:
İngilizce konuşma becerilerinin geliştirilmesi,
Anadili İngilizce olan bir kişi ile pratik yapabilmeleridir.
Bu programla hedeflenen, İngilizcenin Dil öğretiminde güncel olan iletişimsel yaklaşımla, dilin etkileşim kurarak ve konuşarak öğretildiği bir yöntem ile öğrencilere sunulmasıdır.
Programın Uygulanması: İngilizce öğretim elemanı asistanları Türkiye’ye Eylül 2010’da geleceklerdir. Öncelikle Ankara’da gerçekleştirilecek olan 2 haftalık oryantasyon eğitimine dahil olacaklar, sonrasında görevlendirildikleri üniversitelere yerleştirileceklerdir. Oryantasyon eğitimi, Türkiye’ye dair genel bilgiler yanında, Türk yükseköğretim sistemi ve görevlendirildikleri 1 akademik yıl süresinde üniversitelerimizdeki görevleri hakkında bilgilendirilmelerini içerecektir.