Your English Provider
KATEGORİLER

Uçak Bileti Rezarvasyonu (Airplanes Reservations)

Konu Ayrıntıları

Yayınlanma : 7 ay önce

Açıklama     : Bu bölüm özellikle turizm ingilizcesinde konuşma ve iletişim kurma kolaylığı sağlayacak günlük yaşamda uçak bileti rezarvasyonunda geçen diyalogları içermektedir.

Editör            : Seher Külte

Kaynakça    : ingilizcediyaloglar

Airplanes Reservations (Uçak Bileti Rezervasyonları)

Travel Agents: Can I help you?- Yardımcı olabilir miyim?

Customer: I want to fly to London next week. I’d like to make reservations for a round ticket.- Gelecek hafta Londra’ya uçmak istiyorum. Çift yön uçak bileti için rezervasyon yaptırmak istiyorum.

T.A.: What day are you planning to leave for London?- Hangi gün Londra’ya gitmeyi planlıyorsunuz?

Customer: On the 12th of March.- 12 Mart’ta

T.A.: There are three flights to London on that day-at 10 A.M., at 8.30 and 9 P.M. Do you have any prefereference about the time of the day?- O gün Londra’ya 3 uçuş var sabah saat onda ve akşam 08:30 ile 09:00′da. Zamanla ilgili tercihiniz var mı?

Customer: I’d rather leave at 9 P.M. I want to get to London early in the morning.- Akşam 9′da uçmayı tercih ederim. Sabah Londa’da olmak istiyorum.

T.A.: I can make a reservation for a TWA flight. Are you going to travel first class or economy?- Ben TWA uçuş için rezervasyon yapabilirim. Birinci sınıf veya ekonomik sınıfı mı tercih deceksiniz?

Customer: I prefer economy. How much will it be?- Ben ekonomi sınıfı tercih ederim. Fiyatı ne kadar olacak?

T.A.: 440 dollars.- 440 dolar.

Customer: Are the meals and refreshments served on the flight?- Uçakta yiyecek ve içecek servisi yapılacak mı?

T.A.: Yes, they are.- Evet

Customer: What’s the flight time?- Uçuş kaç saat sürüyor?

T.A.: Six hours.- Altı saat.

Customer: What’s the London airport we’ll arrive at?- Londra’nın hangi havaalanına ineceğiz?

T.A.: Heathrow Airport. How many days are you planning to stay in London?- Heathrow Havaalanı. Londra’da kaç gün kalmayı planlıyorsunuz?

Customer: Seven days.- Yedi gün

T.A.: When would you like to fly home from London?- Londra’dan ne zaman dönmeyi düşünüyorsunuz?

Customer: March 22nd.- 22 Martta.

T.A.: All right. Your name and address?- Tamam. Adınız soyadınız ve adresiniz?

Customer: David Stone. 64-92 99th Street. Rego-Park, New York 11374.- David Stone. 64-92 99. Sokak. Rego-Park, New York 11374.

T.A.: And your telephone number?- Telefon numaranız?

Customer:             (718)539-7286      .-             (718)539-7286      .

T.A.: Will you pay by credit card?- Ödemeyi kredi kartı ile mi yapacaksınız?

Customer: Yes, by Master Card. Number. . . Valid until January 15, 2010. When can I get my tickets?- Evet, Master kartla. Numarası…. Son kullanma tarihi 15 Ocak 2010. Biletimi ne zaman alacağım?

T.A.: You’ll have them two days before your departure.- Uçuştan 2 gün önce biletinizi alacaksınız.

İLGİLİ KONULAR

Turizm Ingilizcesi Kelimeleri Ve Ornek Cumleler

Bu liste turizm alaniyla ilgili yaygin kelimeleri icerir.

BENZER SAYFALAR